Help mij kiezen

Wat is een Huddle Room?

Huddle rooms genieten steeds meer populariteit. Maar wat is een Huddle room? Een Huddle room is een kleine multifunctionele ruimte voor 2 tot 5 personen, waar collega’s samen kunnen sparren over ideeën.

Ben je geïnteresseerd in de inrichting van een huddle room? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de opties van deze huddle room? Lees de pagina, want hier vertellen we je er namelijk meer over.

Wat is een Huddle room?

Huddle rooms genieten steeds meer populariteit. Maar wat is een Huddle room? Een Huddle room is een kleine multifunctionele ruimte voor 2 tot 5 personen, met de bedoeling voor collega’s om samen te kunnen sparren over ideeën. De naam huddle klinkt je wellicht bekend uit de rugby sport. Hier komen teamgenoten namelijk kort bij elkaar om het wedstrijdplan te bespreken en worden de neuzen dezelfde kant op staan. In de ruimte staan onder andere diverse slimme audiovisuele middelen die interactieve communicatie bevorderen. Hieronder vind je ter illustratie de onderdelen waaruit de Huddle room ruimte bestaat.

Huddle room

Een interactief presentatiescherm
Via het interactieve presentatiescherm kan je dus een presentatie of scrum sessie starten. Dé sensatie van samenwerking loopt gestroomlijnd via een touchscreen. Deze touchscreens zijn er bovendien in verschillende soorten en maten. Echter is het belangrijkste dat het presentatiescherm past in jouw huidige systemen, processen en werkwijze. Daarom geven onze experts je graag advies.

Een digitaal whiteboard – Voor aantekeningen
De toepassing van een interactief presentatiescherm kan op verschillende manieren. De meest gebruikte, en bovendien de meest gebruiksvriendelijke, toepassing zijn de interactieve functies van Microsoft. Een belangrijke reden hiervoor is dat veel van jouw collega’s al gewend zijn om te werken met Windows. De stap om interactief te werken is daardoor een kleine om te nemen.

Hierbij kan je denken aan het Microsoft whiteboard (voor een snelle digitale aantekening), maar ook aan de interactieve functies in Office producten (vanaf Office 2019) als Powerpoint, Excel en Word.

Meetings op afstand met een videoconference systeem

De manier van werken verandert continue, organisaties opereren namelijk internationaal. Gelukkig verandert bovenal de technologie om ons heen. Deze technologie (zoals een videoconference systeem) zorgt er immers voor dat wij van afstand met elkaar kunnen communiceren. Voor de organisaties die verder willen met deze technologieën staan wij klaar.

Voor het maken van een videoconference is het gebruik van Teams, Zoom of Google Hangout mogelijk. Een Logitech Rally x Jabra biedt qua videoconferencing oplossing de beste prijs kwaliteitverhouding. Met een Ops pc is het mogelijk om een videoconference te starten. Ook is het mogelijk om middels een Barco Clickshare CX-30 een videoconference te starten met een eigen laptop. Het filmpje hieronder geeft dit goed weer.

Draadloos internet en draadloos delen van devices:
Bekend met de situatie waarin gezocht moet worden naar een kabel op de rommelige tafel? Of waarin iedere deelnemer zelf een connector moet meenemen? Draadloos presenteren biedt dan de oplossing. Deel afbeeldingen, bestanden en presentaties van jouw laptop, telefoon of tablet. Geen drivers die geïnstalleerd moeten worden of aansluitingen die niet passen op de te delen laptop, tablet of smartphone. Draadloos delen is bovendien mogelijk met Microsoft/Windows, iOS en Android devices.

Verhoging van de creativiteit:
Open kantoorafdelingen zijn vaak rumoerig. Dit heeft een negatief effect op de concentratie en productiviteit van medewerkers. Een kleinere vergaderruimte biedt de oplossing. In een huddle room kunnen kleine teams namelijk samenwerken zonder collega’s tot last te zijn en zelf onderbroken te worden.

Comfortabel meubilair:
Een goede zit is natuurlijk belangrijk. Zorg er dus voor dat je fijne zitstoelen in de huddle ruimte hebt staan!

MEER INFORMATIE?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon!

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

EEN GREEP UIT HET ASSORTIMENT: