Help mij kiezen

Handleiding Display x Barco Clickshare

Vergaderruimte-barco

Geen kabels en geen gedoe meer voor gasten en bezoekers om hun scherm te delen en mee te praten. Geen gedoe meer met het aansluiten van je laptop met kabels. ClickShare Present, het agnostische en draadloze presentatiesysteem, maakt het delen van inhoud gemakkelijk in elke vergaderruimte. Je loopt de vergaderruimte binnen met je laptop, tablet of smartphone. Het enige dat nodig is, is één klik op de knop voor teamleden, maar ook voor jullie gasten.

Met ClickShare Present kun je presentaties, video’s en platforms delen zonder te hoeven rommelen met draden, kabels en adapters. Het maakt presentaties eenvoudig, gemakkelijk en volledig draadloos.

Hoe werkt het?

  • Deel jouw scherm op het scherm van de vergaderruimte met de ClickShare-button
  • Werk samen met de ClickShare-app om belangrijke momenten van de vergadering vast te leggen met snapshots.
  • Gebruik jouw display voor narrowcasting wanneer deze niet wordt gebruikt voor presentaties.

In het snelmenu aan de rechterkant van deze handleidingpagina kunt u jouw variant van de Barco Clickshare selecteren. Hierin staan handige tips die je helpen bij het optimale gebruik van uw Barco. 

1. Barco Clickshare C-5

Je krijgt de Barco Clickshare C-5 zonder buttons geleverd en kan out of the box gebruik maken van de Barco Clickshare app, Barco Clickshare C-5Miracast, GoogleCast of Airplay. Buttons kunnen wel worden gebruikt, maar deze zullen apart besteld en gepaird moeten worden. De juiste button voor de C-5 is dezelfde button als die van de Clickshare CX-serie. Dit betreft een USB-C connectie, maar voor devices met uitsluitend een USB A aansluiting kan er gebruik worden gemaakt van een adapter (niet meegeleverd). Het is mogelijk om deze button los aan te schaffen op  beamers-en-touchscreens.nl

Zet met de afstandsbediening het scherm aan, de Barco Clickshare zal automatisch opstarten zodra het scherm aan gaat. Op het scherm is nu te zien via welke manier je kunt verbinden met je telefoon, tablet of laptop.

2. Barco Clickshare C-10

Door de Barco Clickshare C-10 begin je eenvoudig een vergadering in enkele secondes. Delen naar het grote presentatiescherm is hiermee een fluBarco-Clickshare-CX-20itje van een cent, waarbij medewerkers en bezoekers op een gebruiksvriendelijke wijze content in Full-HD beeldkwaliteit kunnen delen.

Dit gebeurt met slechts één klik op de Clickshare button en werkt met een pc en mac. Gebruikers die niet over een button beschikken kunnen ook delen via de Clickshare app. Deze is beschikbaar voor Android, PC, mac en IOS. Draadloos delen is ook mogelijk via Airplay, GoogleCast en Miracast.

2.1. Knop gebruiken:

Zet met de afstandsbediening het scherm aan, de Barco Clickshare zal automatisch opstarten zodra het scherm aan gaat. Steek de Clickshare knop in een USB-C poort van de laptop. Er zal nu een pop-up op de laptop verschijnen dat er button-aanwijzingen een nieuw apparaat aangesloten is en zal automatisch de clickshare app opstarten.

Op de Clickshare knop zit een lichtgevende ring die met wit licht knippert, als deze ring volledig wit is zal de knop klaar zijn voor gebruik (dit duurt enkele seconden). Klik nu op de knop om verbinding te maken met het scherm

Klik nogmaals op de knop en dan zal de verbinding worden verbroken.

2.2. Clickshare app laptop:

De clickshare app maakt het mogelijk om het beeld vanuit de laptop te dupliceren, maar ook om een specifiek venster te tonen. Linker zijde is specifiek venster delen, rechter zijde is beeldscherm dupliceren.Venster-delen

De C-10 biedt ondersteuning voor touchscreens, waardoor je de mogelijkheid hebt om je gedeelde beeld op het grote scherm te bedienen. Mocht dit niet gewenst zijn dan is de Barco Clickshare C-5 een goede oplossing. Je krijgt de Barco Clickshare C-10 met 1 button geleverd en je kunt out of the box gebruik maken van de Barco Clickshare app, Miracast, GoogleCast of Airplay. Buttons kunnen ook los bij besteld worden.

3. Barco Clickshare CX-20

De Barco Clickshare CX-20 is een systeem voor non-touch displays, waarmee je ook het videoconference systeem aan het grote scherm kunt overnemen. Met één druk op de knop start je dus een videogesprek vanaf jouw eigen laptop op het grote scherm.

2.1. Knop gebruiken:

Zet met de afstandsbediening het scherm aan, de Barco Clickshare zal automatisch opstarten zodra het scherm aan gaat. Clickshare-buttonSteek de Clickshare knop in een USB-C poort van de laptop. Er zal nu een pop-up op de laptop verschijnen dat er een nieuw apparaat aangesloten is en zal automatisch de clickshare app opstarten.

Op de Clickshare knop zit een lichtgevende ring die met wit licht knippert, als deze ring volledig wit is zal de knop klaar zijn voor gebruik (dit duurt enkele seconden). Klik nu op de knop om verbinding te maken met het scherm.

Klik nogmaals op de knop en dan zal de verbinding worden verbroken.

2.2. Clickshare app laptop:

De clickshare app maakt het mogelijk om het beeld vanuit de laptop te dupliceren, maar ook om een specifiek venster teVenster-delen tonen. Linker zijde is specifiek venster delen, rechter zijde is beeldscherm dupliceren.

2.3. Camera functie:

Als er verbinding is met de clickshare is het mogelijk de camera (webcam aan het scherm) te gebruiken. Klik op de clickshare knop en er zal na enkele seconden de onderstaande pop up verschijnen. Mocht het systeem niet werken? Controleer dan de instellingen in Teams, Zoom of google meet.

Klaar-om-te-vergaderen

2.4. Touchfunctie:

Bij de CX-20 variant van de Barco Clickshare zit geen touch-back functionaliteit.

4. Clickshare Application

3.1. Clickshare mobile app

Download de Clickshare app voor iOS of Android in de desbetreffende stores. Hieronder vind je de stappen om te kunnen verbinden via de Clickshare mobile app.

  1. Verbind met het wifinetwerk van de clickshare base unit – het wachtwoord is clickshare
  2. Open de Clickshare app en selecteer jouw vergaderruimte
  3. Begin met casten.

Ben je op zoek naar extra uitleg? Bekijk dan het volgende filmpje.

 

 

3.2. Clickshare App voor pc’s

Download de Clickshare app via de browser van jouw Windows of Mac computer via deze link. Jouw scherm casten met de desktop app in 4 eenvoudige stappen:

  1. Open de Clickshare app
  2. Selecteer de vergaderruimte rechtsonder
  3. Je krijgt nu een pincode te zien op het display, vul deze in
  4. Klik daarna op de witte Clickshare ring om uw scherm te casten naar het display.download-app-barco

5. Barco Clickshare button

De Barco Clickshare button heeft een USB-C aansluiting. Steek deze in je laptop, wacht tot de witte led cirkel volledig wit licht aangeeft. druk vervolgens op de knop en je deelt je scherm.

Een extra Clickshare button aanschaffen kan via de volgende link: http://www.beamers-en-touchscreens.nl/barco-clickshare-conferencing-button/.