help mij kiezen

De scherpste offertes Gratis demonstratie op locatie Dé expert voor vergaderruimtes & klaslokalen Experience center in Rotterdam

Beamers

Het vinden van de juiste beamer kan een lastige opgave zijn. Er zijn veel aanbieders, en technisch gezien zijn er flinke verschillen. Op deze pagina zetten we de variaties tussen verschillende beamers uiteen, en is meer informatie te vinden over de merken in ons assortiment.


Bekijk het assortiment Vraag een offerte aan

BEAMERS IN JOUW ORGANISATIE | INTERACTIEF WERKEN

De meeste beamers uit ons aanbod betreffen ultra short throw modellen. Ultra short throw beamers hangen in tegenstelling tot long throw beamers niet aan het plafond, maar aan de muur, boven bijvoorbeeld een digibord. Het voordeel van ultra short throw projectie is dat de projector zo dicht op het projectiebord hangt, dat er nauwelijks tot geen schaduwen ontstaan. Wanneer iemand voor het projectiebord een presentatie geeft, kijkt deze bovendien niet in het licht van de projector. Ultra short throw projectoren komen op die reden heel veel voor binnen klaslokalen, maar ook in vergaderruimtes.

INTERACTIEVE PROJECTOREN | VOOR VERGADEREN EN LESGEVEN

Tussen ons aanbod beamers zijn ook interactieve modellen te vinden. Een interactieve projector is een projector welke niet alleen projecteert, maar ook een touch herkenning heeft. Interactieve projectoren kunnen daarom zelfs zonder digibord, interactief gebruikt worden.

Het aanbod ultra short throw beamers bestaat uit projectoren met de resoluties XGA (1024×768), WXGA (1280×800) en Full HD (1920×1080). Des te groter de resolutie des te gedetailleerder het beeld kan zijn. In de meeste gevallen is een WXGA resolutie voldoende voor alle vergaderruimtes en klaslokalen. Wanneer een Full HD resolutie vereist is adviseren wij de Full HD beamer van het merk i3 Projector, de i3Projector L3302FHD.

Beamers zijn hoofdzakelijk in te delen in 2 groepen, lamp beamers en laser en/of LED beamers. Het verschil tussen deze beamers is dat het ene model projecteert middels een ‘normale’ lamp en het andere model met een LED of Laser module. Het voordeel van een LED of Laser beamer is dat de lichtbron niet stuk gaat en er geen kosten meer gemaakt hoeven te worden aan vervangingslampen. LED en Laser projectoren zijn over het algemeen een stukje duurder, maar de besparing op lampen kan er nog wel eens voor zorgen dat de totale kosten over een langere periode lager uitvallen.

HELDERHEID IN ANSI LUMEN | VOOR IEDEREEN TE ZIEN

De helderheid van een projector wordt uitgedrukt in ANSI lumen. Des te helderder/feller de projectie is des te hoger de ANSI lumen. Het is in een klaslokaal of vergaderruimte van groot belang dat de gekozen beamer een duidelijke en felle projectie geeft. Ook bij daglicht, de projectoren worden namelijk zowel op school als in vergaderzalen doorgaans overdag gebruikt.

Een projector heeft minimaal 3.000 ANSI lumen nodig voor een goed zichtbare projectie overdag. Sommige merken hanteren verschillende uitvoeringen voor de helderheid van hun beamers. Zo biedt Epson bijvoorbeeld een EB-675W en een EB-685W. Deze modellen zijn in alle opzichten identiek, op de ANSI lumen na. Zo levert de EB-685W 3.500 ANSI lumen en de EB-675W maar 3.100.

WAAROM BEAMERS KOPEN BIJ NEWCANDLE?

Newcandle heeft 10 jaar ervaring met het leveren, installeren en gebruiksklaar opleveren van betrouwbare interactieve systemen en onze experts richten ruimtes in van elk formaat. Of het nu gaat om kleine vergaderruimtes of boardrooms, grote of kleine klaslokalen, we adviseren en implementeren het juiste  systeem voor jouw situatie:

  • Advies voor de juiste interactieve systeem (Windows, Zoom, Teams etc.)
  • Uitsluitend A-merken
  • Juiste integratie met overige apparatuur
  • Complete installatie en uitleg van de producten

Een beamer i.c.m. een digibord wordt nog steeds aangeboden, voornamelijk vanwege de prijs-oppervlakte verhouding. Een divers assortiment aan digitale schoolborden vind je in het digiborden assortiment met o.a. SMART board. Op onze product pagina kan je direct een digibord kopen.

Ben je benieuwd naar wat andere klanten van ons vinden? Op Trustpilot vind je diverse beoordelingen van klanten die jou voor zijn gegaan!

Meer informatie?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon!

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00.

Contact opnemen

Merken

Epson

Al jaren zijn de Ultra Short Throw projectoren van Epson de standaard in het onderwijs en MKB. Epson levert kwalitatief goede projectoren, met hoge lichtopbrengsten. De Epson EB-600 serie bevat naast de normale, ook interactieve projectoren. Voor Beamers & Touchscreens.nl een uitstekende partner om mee samen te werken.

Nog belangrijk: Epson onderscheidt zich met lage prijzen voor hun vervangingslampen.

Producten Informatie

i3 PROJECTOR

Met het aanbod van projectoren, digiborden én touchscreens heeft i3 een een zeer compleet assortiment aan presentatieoplossingen. i3 is uniek in hun ultra short throw projectoren op lasertechniek. Deze projectoren werken zonder beamerlampen, waardoor de gebruikskosten veel lager zijn.

Omwille van zijn stabilitiet en lichtopbrengst is de i3 L3502W beamer één van onze favorieten voor het onderwijs en MKB.

Producten Informatie

Hitachi

Hitachi is net als Epson een bekend merk binnen het onderwijs. Hitachi levert Ultra Short Throw projectoren aan met verschillende beeldverhoudingen én lichtopbrengsten tot wel 3.600 lumen.

Bij Beamers & Touchscreens.nl bieden de gehele Ultra Short Throw serie van Hitachi aan, waaronder de interactieve projectoren.

Producten Informatie

Casio

Met Casio richt Beamers & Touchscreens.nl zich voornamelijk op onderwijsinstellingen en bedrijven die op zoek zijn naar LED projectoren. Door de projectoren van Casio ondervindt u geen hinder meer aan het vervangen van de beamerlampen. De LED projectoren van Casio hebben een gemiddelde levensduur van 20.000 uur.

Producten Informatie

Populaire producten