Help mij kiezen

Wat is een capacitive touchscreen?

Ben je op zoek naar een touch monitor? En ben je benieuwd naar de verschillen tussen deze touch screen monitors? Wellicht zeggen de woorden capacitive touch je iets. Hier vind je meer informatie over de verschillende technieken van grote touch displays.


Bekijk het assortiment

Ben je op zoek naar een touch monitor? En ben je benieuwd naar de verschillen tussen de verschillende capacitive touchscreen monitors? Wellicht zeggen de woorden capacitive touch je iets. Hier vind je meer informatie over de verschillende technieken van grote touch displays.

capacitive touchscreen

Vrijblijvend adviesgesprek?

Heb je advies nodig? Of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen
betekenen? Neem dan contact met ons op via 010 – 800 9885.

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

1. Capacitive touchscreen vs. Adaptive touchscreen

Veruit de meeste grote touch screen monitors, zoals de ctouch monitor maken gebruik van Adaptive touch/Infrarode touch technieken. Bij adaptive touch wordt jouw vinger namelijk ‘gescand’ door de infrarood stralen in het frame. Dit zorgt er onder andere voor dat de software jouw vinger (of ieder ander voorwerp) nauwkeurig kan ‘scannen’. De glasplaat wordt hierbij dus altijd ín het frame gelegd.

De capacitive touch ken je wellicht van uw tablet of smartphone. Bij een capacitive touch monitor ligt de glasplaat als het ware op de monitor (zoals bij uw smartphone). Het nadeel van een capacitive touchscreen is dat het niet of slecht met andere geleidende voorwerpen bediend kan worden, zoals dit met met een Barco Clickshare systeem kan. Dit herken je bijvoorbeeld aan het gebruik van uw smartphone of tablet met stoffen handschoenen.

Wat is een capacitive touchscreen

2. De voordelen van een capacitive touch monitor

Desondanks is een groot voordeel van een capacitive touch monitor de gevoeligheid. Doordat er geleiding gemeten wordt, hoef je niet op het scherm te drukken (zoals bij resistive touch). Hierdoor wordt de lichtste aanraking al gemeten. Daarnaast is de capacitive touch techniek het minst gevoel voor storingen, omdat de techniek achter de glasplaat zit.

De gevoeligheid van capacitive touch vind je bij ‘resistive touch’  veel minder. Een resistive touchscreen bestaat uit twee lagen. Tussen deze twee lagen zit een laag met lucht. Wanneer een object het touchscreen aanraakt, maakt de bovenste (plastic) laag contact met de onderste laag, wat wordt gelezen als ’touch’. Er worden geen grote touch displays geproduceerd met resistive touch.

Klik hier voor een overzicht van onze touchscreens.

3. Conclusie

Er is geen eenduidig antwoord te geven op wat nu de beste oplossing is voor elke situatie. Elke situatie is namelijk uniek door de verschillende ruimtes en door het beoogd gebruik. Wij helpen je graag verder met de juiste oplossing voor jouw ruimte. Je kunt contact met ons opnemen via 010 – 800 9885. Benieuwd naar wat onze klanten van ons vinden? Bekijk de reviews op Trustpilot.

Een greep uit het assortiment