Help mij kiezen
3D printen in de krant

1 maart 2018

3D printen in de krant

In mei 2015 heeft Beamers en Touchscreens met Newcandle een module 3D printen gegeven aan de plusklas Giessenlanden. 6 weken waren de kinderen bezig met het ontwerpen van hun eigen schoolplein. De meest variërende ontwerpjes zijn voorbij gekomen: van een kasteel tot een (totaal hol ontworpen) bankje en van een kartbaan tot een doolhof.

Na deze module 3D printen was één van de leerlingen nóg meer geïnteresseerd in 3D printen dan de rest. Richard besloot er zijn spreekbeurt over te geven. Onder begeleiding van één van de 3D experts van Newcandle werd de 3D printer aan de kinderen uit de klas van Richard getoond. Na de spreekbeurt werd er door de lerares en Richard besloten om een brief te schrijven naar het bestuur van overkoepelende organisatie O2A5 om hen ervan te overtuigen een 3D printer aan te schaffen.

En met succes! 2 weken geleden is de basisschool van Richard begonnen met het Educatiepakket 3D printen van Newcandle. Op OBS Giessen-Oudekerk zijn de kinderen onwijs enthousiast en worden er verschillende ontwerpjes uitgeprint. Over een aantal weken gaat de 3D printer naar de volgende school binnen O2A5 om ook hen enthousiast te maken over de mogelijkheden van 3D printen.

Daarnaast is het doorzettingsvermogen van Richard ook bij de landelijke kranten niet onopgemerkt gebleven. In het AD is er een stuk geschreven over het 3D printen in de Giessenlanden, onwijs tof en erg goed gedaan! Hieronder vinden jullie het artikel.

Artikel AD Rivierenland 3d-printer

Hopelijk is Richard voor velen een voorbeeld en gaan er in de nabije toekomst meer scholen aan de slag met de oneindige mogelijkheden van 3D printen.

MEER INFORMATIE?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact op met één van onze experts.

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00.

Contact opnemen

EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT: