Help mij kiezen
BARCO Hoofdkantoor

20 september 2021

Wat is Barco Clickshare?

De eenvoudigste manier om grootse ideeën te delen! Met BARCO ClickShare kun je eenvoudig draadloos video vergaderen, content delen vanaf een laptop of mobiel apparaat naar een presentatiescherm. Met één klik verander je een meeting in een samenwerkingservaring door ideeën, aanwezigen en content samen te brengen. Geen los liggende kabels, geen moeilijke instellingen en niet wachten op een verbinding.

De oprichting van BARCO

BARCO is opgericht in 1934 in de Belgische stad Poperinge. Oprichter Lucien de Puydt’s initiële business was het in elkaar zetten van radio’s met onderdelen uit Amerika. Dit is ook waar de naam van het bedrijf vandaan komt: The Belgium American Radio Corporation ‘’BARCO’’. Het assortiment van BARCO omvat een hele waslijst aan allerlei displays, systemen, platvormen, projectoren, video walls en services. Er zijn verschillende soorten BARCO clickshares:

Video Walls

Het assortiment van BARCO bestaat o.a. uit video wall displays van hoge kwaliteit. Beschikbaar met verschillende scherm technologieën zoals LCD, LED (vanuit achter belicht) en RGB (laser van achter belicht). Door de verschillen in grootte en kwaliteit zit in het assortiment altijd de perfecte oplossing voor jouw aanvraag. De uitgebreid ontwikkelde software en de professionele service zorgen ervoor dat je jouw video wall displays optimaal benut.

BARCO maakt ook gebruik van Clickshare-buttons waarmee je op afstand je Clickshare-buttons kunt koppelen voor al je Clickshare-basisstations. Daarover hieronder meer.

Vergaderen met BARCO CLICKSHARE

Hoe werkt BARCO Clickshare? | Buttons op afstand koppelen

De ClickShare Button Manager is een zelfstandige softwaretoepassing waarmee je op afstand jouw ClickShare-buttons kunt koppelen voor al je ClickShare-basisstations. Zo heb je geen fysieke toegang meer nodig tot het ClickShare-basisstation om één of meer buttons aan een specifiek basisstation te koppelen of te ontkoppelen.

De Button Manager-applicatie is ontworpen voor facility managers of locatie houders die een aantal buttons willen koppelen aan een basisstation in een bepaalde vergaderruimte. Ze willen dit graag kunnen doen zonder dat er daadwerkelijk fysieke toegang tot de ruimte nodig is. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Hotels of conferentiecentra die vergaderzalen verhuren en de Buttons bij de receptie willen beveiligen.
  • Vergaderzalen waar de apparatuur is geïnstalleerd in een beveiligde ruimte (zoals een gesloten rek).

Vanaf jouw bureau kan je tot 4 buttons tegelijk koppelen aan één van je ClickShare-basisstations die verbonden zijn met jouw netwerk. Bovendien wordt de firmware van de buttons tijdens het koppelen automatisch afgestemd op de respectievelijke firmware van het basisstation, waardoor compatibiliteitsproblemen worden vermeden.

Hieronder een tabel waarin wij 5 producten van BARCO uiteenzetten en vergelijken

 

BARCO VERGELIJKINGSTABEL

Met de Barco Clickshare CX-20 en CX-30 kunnen er tot 8 personen verbinden met de Clickshare base unit en met de CX-50 zelfs tot 16 personen. Als veel gebruikers hun content tegelijk delen en weer van het presentatiescherm halen, kan het nog wel eens chaotisch worden.

Met deze ‘moderator’ optie kunnen gebruikers 1 persoon aanstellen die de controle heeft over wat er op het scherm getoond wordt en vooral door wie. Deze optie is beschikbaar op de meeting room display. Daarnaast beschikt iedere Clickshare button over deze ‘moderator’ optie, en is deze in te stellen via de Clickshare desktop App.

Eenvoudig & probleemloos presenteren met BARCO Clickshare

Hieronder zie je een cirkeldiagram waarin de uitkomst van een onderzoek binnen het bedrijfsleven uiteen wordt gezet. Het betreft hierin de gebruikerswensen bij het beginnen met vergaderen t.o.v. het moment van binnenlopen.

 

Ergernissen-bij-vergaderen


“78% zou graag de vergaderzaal binnenlopen, verbinding maken en beginnen met werken.”

 

Millennials en nieuw talent aantrekken binnen jouw organisatie

Nieuwe technologieën helpen organisaties het beste talent aan te trekken, dat is reeds bewezen. Recent onderzoek van ClickShare wees uit dat video-conferentietechnologie de belangrijkste investeringsprioriteit is voor werknemers wereldwijd. 77% vindt namelijk dat alle vergaderzalen uitgerust moeten zijn voor videocalls (Vooruitzichten voor de post-covid werkplek, 2021).

Een interview houden in een vergaderzaal die uitgerust is met de nieuwste technologieën en systemen helpt om jouw organisatie te profileren als een vooruitstrevend, innovatief bedrijf.

Door te verbinden met het centrale ClickShare-basisstation via het wifinetwerk van jouw organisatie, maakt een draadloos presentatiesysteem van ClickShare het mogelijk om met maximaal 8 gebruikers verbinding te maken. Daarnaast is het mogelijk om het eigen scherm te delen en zelfs aantekeningen te maken op het grote scherm (touch back). Wel is dit afhankelijk van het gekozen ClickShare-systeem.

Hoe kan je BARCO Clickshare gebruiken?

Door te verbinden met jouw bestaande AV USB-randapparatuur en samen te werken aan de inhoud via de ClickShare Button of bureaublad app kunnen teams werken zonder dat er extra geïnvesteerd hoeft te worden in kabels, headsets of AV-apparatuur. ClickShare Conference werkt met een breed scala aan USB-randapparaten, in elke vergaderzaalopstelling. Binnen lopen en direct kunnen beginnen met vergaderen.


“94% geeft aan dat ClickShare eenvoudig en intuïtief in gebruik is.”

 

BARCO Clickshare kopen? | Draadloos delen bij Newcandle

Newcandle heeft 10 jaar ervaring met draadloos presenteren en onze experts richten ruimtes in van elk formaat. Of het nu gaat om kleine vergaderruimtes of boardrooms, wij adviseren en implementeren het juiste draadloos delen systeem voor jouw situatie:

  • Advies voor het juiste systeem
  • Advies juiste integratie met overige apparatuur
  • Complete installatie en uitleg van de producten

Ben je benieuwd welk draadloos delen systeem het beste past bij jouw situatie? Neem vrijblijvend contact op met één van onze experts, zij voorzien je van de benodigde informatie.

Meer informatie?

Kom je er niet helemaal uit of wil je meer informatie over BARCO? Neem contact op met één van onze adviseurs voor de beste oplossing voor jouw vergaderruimte.

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00.

Contact opnemen

GERELATEERDE PRODUCTEN