Help mij kiezen
Huddle room

31 maart 2021

Wat is een huddle room?

Niet alleen afgelopen jaar, vanwege het coronavirus, maar ook de afgelopen jaren is de trend van een Huddle room zichtbaar. Er is meer focus op online samenwerken en het samenwerken in teams van mensen met verschillende skills. Hiervoor worden steeds vaker collaboration platforms en videoconferencing tools gebruikt. Mensen nemen graag het woord flexwerken in de mond maar het gaat veel verder dan dat.

Waaruit bestaat een goede huddle room

Huddle Room met videoconferencing

Videoconferencing zag je vroeger vaak terug in grote conference ruimtes met de duurdere hardware. Tegenwoordig zie je dit steeds vaker terug in kleinere ruimtes: ‘de Huddle Room’. Dit zijn ruimtes waarin je met behulp van videoconferencing tools eenvoudig kunt samenwerken en snel ideeën uit kunt wisselen. Met collega’s van binnen de organisatie, maar ook met klanten/externen. In dit blog artikel gaan we verder in op wat een ‘Huddle Room’ is.

Waar komt het woord ‘Huddle’ vandaan?

In de sport is een huddle een actie van een team dat samenkomt, meestal in een kleine cirkel, om strategieën te bedenken, te motiveren of te vieren. Het is een populaire strategie om tegenstanders afgeschermd te houden van gevoelige informatie. Ook fungeert het als isolatie wanneer het geluidsniveau in de zaal zodanig is dat normale communicatie op het veld lastig is.

Gewoonlijk is de leider van de huddle de teamcaptain en het is de captain die zal proberen andere teamleden te inspireren. Zo kan er na een evenement een huddle plaatsvinden om elkaar te feliciteren met het succes, of om een ​​nederlaag te betreuren.

De huddle wordt vaak gebruikt in Rugby, American Football en Canadees voetbal om voor elk spel een strategie te bepalen. De huddle van het aanvallende team wordt bijna altijd geleid door de quarter back. Aan de andere kant wordt de defensieve huddle wordt vaak geleid door een van de line backers. Deze manier van overleg is ook populair bij basketbal, voetbal, volleybal en cricket. Vanuit de sport naar waar we de huddle in het bedrijfsleven voor gebruiken; namelijk de Huddle Room.

De voordelen van een huddle room
De voordelen van een huddle room

Huddle rooms zijn kleine ruimtes voor overleg en besprekingen, bijvoorbeeld tussen team- of projectleden. Het zijn laagdrempelige ruimtes met comfortabel meubilair voor 2 tot 6 personen om snel ideeën te delen en samen te werken. Dit gebeurt met medewerkers binnen het bedrijf, maar ook met externe partijen.

Waarom zou je kiezen voor een Huddle Room?

Over de hele wereld zijn er inmiddels 30 tot 50 miljoen huddle rooms in gebruik, dit is volgens een schatting van onderzoeksbureau Wainhouse Research. En gezien de positieve ervaringen, de behoefte hieraan bij millennials, het toenemende werken op afstand zal dit aantal alleen maar toenemen. Met een minimale investering in de fysieke kantoorruimte en met simpele audiovisuele apparatuur, zoals een scherm, een webcam en slimme software kan je een kleine kantoorruimte omtoveren tot een goede huddle room.

Maak jouw organisatie en kantoor klaar voor de toekomst en faciliteer samenwerken op afstand met goed uitgeruste huddle rooms. We helpen bedrijven bij het samenstellen van huddle rooms met slimme software en gebruiksvriendelijke hardware.

MEER INFORMATIE?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact op met één van onze experts.

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 9:00 en 17:00.

Contact opnemen

EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT: