Help mij kiezen
Logitech-Tap-rooms-solution

1 februari 2022

De Logitech Tap rooms

De Logitech Tap rooms solution, de video-oplossing voor vergaderruimtes, omvat agenda-integratie, deelname met één enkele aanraking en ook direct inhoud delen. Bovendien is het altijd gebruiksklaar. Daarnaast omvat het systeem alle benodigde componenten: zoals een Tap- touchcontroller, een compacte computer en de ingebouwde bekabeling.

Logitech Tap voorbeeld

Het oog wil ook wat

Met het ruime scherm van 10,1”, de strakke afwerking en de bewegingssensor zodat deze altijd gebruiksklaar is, heeft de Logitech Tap een gestroomlijnd en onopvallend design en is precies zichtbaar genoeg in de ruimte.

Logitech Tap tablet

De Mini PC (HUB) wordt onderop de tafel of in het tv-meubel aan de wand weggewerkt, de kabels komen uit het zicht zodat alleen de Tap zichtbaar is; met deze gedachte is Logitech aan het ontwerp begonnen voor deze totaaloplossing.

Kabels naar achteren of onderlangs leggen. Geen kapotte kabels meer, alles goed verbonden houden met het geïntegreerde mechanisme voor kabelbevestiging en trekontlasting.

Logitech controller panel

Vergaderzaal binnenstappen & direct starten met vergaderen

Op de Logitech Tap wordt een rooms account aangemaakt waarna je je collega’s of klanten en het Microsoft Teams Room account uitnodigt  voor een videogesprek. Loop naar de gekozen vergaderruimte en begin daarna direct met jouw videogesprek. Je kunt de vergadering beginnen met één enkele aanraking op de Tap Touch Console. De Vergaderruimte wordt dan aangegeven met ‘bezet’ in de Teams agenda. Het systeem kan daarnaast via een USB kabel op elke computer worden aangesloten als extra beeldscherm. Zo ligt aanraakbediening dus binnen handbereik voor samenwerking in teams, digitale aanwijzingen, automatisering van ruimtes, omgevingsregeling en talloze andere workflows.

Wat zijn de verschillen van de systemen?

In deze blog zetten we de Logitech Tap voor Zoom en voor Microsoft Teams uiteen. Veel verschillen zijn er echter niet. Als je werkt met Microsoft Office 365 of een vorm daarvan gaat je keuze gaat altijd uit naar de Logitech Tap rooms voor Microsoft Teams. Dan kun je meteen bij je bestanden. Als je veel gebruik maakt van Zoom kan je het beste kiezen voor de Logitech Tap rooms voor Zoom. Het gaat er dus om welk business software systeem jullie als bedrijf gebruiken.

Logitech heeft de Logitech Tap systemen op basis van de grootte van de vergaderruimte in drie opstellingen verdeeld. Bij Newcandle benoemen we ze als: Small, Medium en Large.

De Logitech Tap Small heeft alles wat je nodig hebt voor de kleine vergaderruimtes. Zo bevat deze opstelling een Logitech Meetup camera systeem met geïntegreerde ultrasone speakers. Zo’n camera is uitermate geschikt voor ruimtes met een kijkafstand van 3 tot 5 meter.

Daarnaast zit bij deze opstelling natuurlijk de standaard bijgeleverde producten zoals de Logitech Tap Touch Console, een 10 meter strong-USB kabel, Bevestiging voor de Logitech Meetup, de mini PC(HUB) en de bevestiging voor deze HUB.

De Logitech Tap Medium heeft alles wat je nodig hebt voor de middelgrote- tot grote vergaderruimtes. Zo bevat deze opstelling een Logitech Rally camera systeem met 1 externe Rally speaker en een Logitech uitbreidingsmicrofoon. Zo’n camera is uitermate geschikt voor ruimtes met een kijkafstand van 5 tot 8 meter.

Logitech Tap voor Zoom

Deze camera scoort over het algemeen hoger dan de Meetup door zijn 5x optische- en 3x digitale zoom, gezichtsherkenning en motion-detection functie. Daarnaast zit bij deze opstelling natuurlijk de standaard bijgeleverde producten zoals de Logitech Tap Touch Console, een 10 meter strong-USB kabel, Logitech Rally Mounting Kit, de mini PC(HUB) en de bevestiging voor deze HUB.

 

De Logitech Tap Large heeft alles wat je nodig hebt voor de grote vergaderruimtes. Zo bevat deze opstelling een Logitech Rally camera systeem met 2 externe Rally speakers en 2 een Logitech uitbreidingsmicrofoons. Dit systeem is uitermate geschikt voor ruimtes met een kijkafstand vanaf 8 meter. Deze camera scoort over het algemeen hoger dan de Meetup door zijn 5x optische- en 3x digitale zoom, gezichtsherkenning en motion-detection functie.

Logitech Tap praktijkvoorbeeld

Daarnaast zit bij deze opstelling natuurlijk de standaard bijgeleverde producten zoals de Logitech Tap Touch Console, een 10 meter strong-USB kabel, Logitech Rally mounting Kit  de mini PC(HUB) en de bevestiging voor deze HUB. Dit is de meest complete opstelling.

Logitech-Tap-rooms-solution

Het presentatiescherm voor jouw Logitech Tap Room solution

Een Logitech Tap room solution is het beste te combineren met een display. Deze zit niet bij de Logitech Tap opstellingen geleverd. Wel heeft Newcandle een groot aanbod in touchscreens en displays voor dit soort opstellingen. In het bovenstaande schema is te zien welk formaat scherm wij aanraden bij welke opstelling. Zo heb je bij de Small opstelling genoeg aan een 65 inch display van bijvoorbeeld Viewsonic. Bij de Large opstelling raden wij een display aan met een minimale grootte van 86 inch.

De samenwerking tussen deze geweldige systemen maakt het vergaderen een stuk gemakkelijker en professioneler. Ze vullen elkaar perfect aan. Het systeem is bovendien compleet geautomatiseerd, waardoor je alleen de Tap hoeft aan te raken om te beginnen met vergaderen. We hebben zowel de Small, Medium en Large op voorraad. Vraag dus snel een offerte aan op onze website en begin met vergaderen op hoog niveau.

Gerelateerde producten