Help mij kiezen

Digibord voordelen

Digibord voordelen Een digibord is een wit bord met daaromheen een dunne infraroodrand die de aanrakingen op het bord signaleert. Een digibord kan zelf geen beelden tonen. Het beeld van het digibord wordt geprojecteerd door een beamer die boven het bord is bevestigd. Hieronder vindt u de digibord voordelen -en nadelen. VOORDELEN: Grote formaten: Een digibord […]

Digibord voordelen

Een digibord is een wit bord met daaromheen een dunne infraroodrand die de aanrakingen op het bord signaleert. Een digibord kan zelf geen beelden tonen. Het beeld van het digibord wordt geprojecteerd door een beamer die boven het bord is bevestigd. Hieronder vindt u de digibord voordelen -en nadelen.

VOORDELEN:
  • Grote formaten: Een digibord betreft altijd een groot formaat bord. De beelddiagonaal ligt veelal rond de 87 inch (circa 221 cm). Er zijn zelfs digiborden verkrijgbaar van 100 of 135 inch.
  • Prijs: Een digibord i.c.m. een projector is bij de aanschaf doorgaans wat goedkoper dan een touchscreen.
NADELEN:
  • Beamerlamp: Een digibord werkt samen met een beamer. De lamp in een beamer gaat na verloop van tijd stuk, net als bijvoorbeeld een gloeilamp. Wanneer de lamp stuk gaat moet er een nieuwe beamerlamp in de projector worden geplaatst. De prijs van een beamerlamp ligt gemiddeld rond de € 150,- incl. btw.
  • Kalibreren: Omdat het digibord systeem samen werkt met een projector, moet het systeem op elkaar worden afgesteld. Het moet namelijk zo zijn dat het beeld en de touch met elkaar gelijk lopen. Deze afstelling noemen we kalibreren.

Klik hier voor een voerzicht van onze digiborden.

Meer informatie?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon!

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

Een greep uit ons assortiment: