Help mij kiezen

Betrouwbare videoconferentie

Een betrouwbare videoconferentie is voor veel organisaties erg belangrijk. Voor iedere wens hebben we een geschikte oplossing in het assortiment. Op deze pagina zetten we de verschillende opties op een rij. Heb je een specifieke wens waar hier geen antwoord op wordt gegeven? Je kunt altijd contact opnemen met één van onze experts.


Bekijk onze videoconference systemen

Ben je op zoek naar betrouwbare videoconferentie? Anders gezegd: een systeem dat altijd goed werkt? Op deze pagina gaan we verder in op de mogelijkheden van een gebruiksvriendelijk videoconference systeem. Hierin maken we ter illustratie onderscheid tussen drie opties: een  ingebouwde Windows 10 pc met videoconferentie oplossing, een Logitech Rally conference set en een Barco Clickshare Conference (CX variant).

Betrouwbare videoconferentie

1. Voor iedere grootte vergaderruimte een passende videoconference oplossing

Een videoconference systeem is evenzeer voor iedereen een bekend fenomeen. Door te kijken naar de gebruikerswensen adviseren we je om de meest gebruiksvriendelijke opstelling aan te raden. Om een beeld te krijgen van welke oplossing geschikt is voor verschillende ruimtes vind je hieronder vergaderruimtes tot 3 meter, 6 meter en vanaf 6 meter:

Maar hoe kan je dit op de juiste manier implementeren binnen huidige werkprocessen? Werk je bijvoorbeeld vooral met eigen laptops of computers? Of wil je liever een ‘algemene thuisbasis’ van het presentatiescherm in de vorm van een ingebouwde pc? Werken met eigen laptops is een veelvoorkomende vraag en wordt BYOD (Bring Your Own Device) genoemd. De Barco Clickshare Conference oplossing zorgt hiervoor.

De dongels van Barco Clickshare zijn een veel gekozen oplossing om draadloos het beeld van een laptop naar een presentatiescherm te streamen. De CX variant van Barco Clickshare voegt hier in het bijzonder de functie aan toe om ook via een eigen laptop draadloos het videoconference systeem over te nemen.

2.1. Wat is de betekenis van videoconferencing en wat is het beste videoconferencing systeem?

Videoconferencing is een audio- en videoverbinding tussen twee of meer mensen die via beeld en geluid een uitwisseling van informatie mogelijk maakt. Deze verbinding komt vaak tot stand via het internet, waarbij er gebruik gemaakt wordt van een videoconference programma. Voorbeelden van deze videconferentie programma’s zijn Zoom, Microsoft Teams en Google Meet.

Wat is beste videoconference systeem voor jou? Deze vraag is legitiem en is afhankelijk van de wensen en eisen dat je stelt aan videoconferencing / online vergaderen. Is de kwaliteit van videoconferencing met klanten, collega’s en leveranciers belangrijk, dan is een professioneel videoconferencing systeem het beste geschikt. Welk specifiek systeem hangt af van de grootte van de ruimte, het aantal deelnemers en software. Onze experts geven je hier advies over.

Eén van de meest gekozen oplossingen voor betrouwbare videoconferentie is het combineren van een presentatiescherm met een Ops pc. Deze ingebouwde Windows 11 pc kan je zien als de thuisbasis van het scherm, waarbij het videoconference systeem is aangesloten op deze Ops pc. Vanuit deze ingebouwde pc kan je direct een videoconference starten via bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom of Google Hangouts.

Betrouwbare videoconferentie

3. Waarom betrouwbare videoconferentie via Newcandle?

Newcandle heeft meer dan 10 jaar ervaring met betrouwbare videoconferencing systemen en onze experts richten ruimtes in van elk formaat. Of het nu gaat om kleine vergaderruimtes of boardrooms, we adviseren en implementeren het juiste videoconference systeem voor jouw situatie:

  • Advies voor de juiste videoconference dienst (Zoom, Microsoft Teams etc.)
  • Ontzorgende garantievoorwaarden op alle producten
  • Advies juiste integratie met overige apparatuur
  • Complete installatie en uitleg van de producten

Klanttevredenheid staat voor ons hoog in het vaandel. Ben je benieuwd naar wat onze klanten van ons vinden? Neem dan eens een kijkje op Trustpilot.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Heb je advies nodig? Of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 010 – 800 9885.

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

Een greep uit ons assortiment