Help mij kiezen

Betrouwbare videoconferentie

Een betrouwbare videoconferentie is voor veel organisaties erg belangrijk. Voor iedere wens hebben we een geschikte oplossing in het assortiment. Op deze pagina zetten we de verschillende opties op een rij. Heb je een specifieke wens waar hier geen antwoord op wordt gegeven? Je kunt altijd contact opnemen met één van onze experts.

Ben je op zoek naar betrouwbare videoconferentie? Anders gezegd: een systeem dat altijd goed werkt? Op deze pagina gaan we verder in op de mogelijkheden van een gebruiksvriendelijk videoconference systeem. Hierin maken we ter illustratie onderscheid tussen drie opties: een  ingebouwde Windows 10 pc met videoconferentie oplossing, een Logitech Rally conference set en een Barco Clickshare Conference (CX variant).

Ops pc + videoconference oplossing

Eén van de meest gekozen oplossingen is het combineren van een presentatiescherm met een Ops pc. Deze ingebouwde Windows 10 pc kan je zien als de thuisbasis van het scherm, waarbij het videoconference systeem is aangesloten op deze Ops pc. In de afbeelding hieronder vind je hiervan een voorbeeld (Logitech Meetup). Vanuit deze ingebouwde pc kan je direct een videoconference starten via bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom of Google Hangouts.

Betrouwbare videoconferentie

Videoconference via een laptop starten

Wil je snel en eenvoudig een videoconferentie starten met een eigen laptop (Windows of Macbook)? Dan is de Logitech Rally conference set dé uitkomst. Met dit systeem wordt er een speaker, microfoon en camera aan het presentatiescherm bevestigd. Er loopt een UTP kabel vanaf HUB van het presentatiesysteem naar de HUB bij de vergadertafel.

Op de HUB bij de vergadertafel wordt een HDMI en USB kabel aangesloten, die in jouw laptop geprikt kunnen worden. Hierna kan je direct een betrouwbare videoconferentie starten via bijvoorbeeld Microsoft Teams, Zoom of Google Hangouts. In de afbeelding hieronder vind je een voorbeeld van een dergelijke opstelling.

Betrouwbaar videoconferentie systemeem.png

Draadloze videoconferencing via een eigen laptop

Het BYOD (Bring Your Own Device) principe betekent dat je met een eigen laptop direct aan de slag kunt in iedere vergaderruimte. Eventuele extra tijd die nodig is ter voorbereiding dient tot een minimum beperkt te worden. De Barco Clickshare Conference oplossing zorgt hiervoor. De dongels van Barco Clickshare zijn een veel gekozen oplossing om draadloos het beeld van een laptop naar een presentatiescherm te streamen. De CX variant van Barco Clickshare voegt hier in het bijzonder de functie aan toe om ook via een eigen laptop draadloos het videoconference systeem over te nemen. Ter illustratie vind je hieronder een video die de mogelijkheden goed weergeeft.

Kortom; er zijn verschillende mogelijkheden om een betrouwbare videoconferentie te starten. Heb je hier vragen over? Je kunt contact opnemen via het contactformulier of telefonisch via 010 800 9885.

MEER INFORMATIE?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon!

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

EEN GREEP UIT HET ASSORTIMENT