Help mij kiezen

Wat is een touch monitor?

Twijfel je over de aanschaf van een touch monitor of een projector i.c.m. een beamer? Wanneer je als bedrijf kijkt naar een nieuw digitaal presentatiesysteem, dan kan je in het beginsel een keuze maken uit twee opties; een digibord of een touch monitor. Op deze pagina gaan we in op de mogelijkheden van een touch monitor.

Bent u zich aan het oriënteren op een nieuw presentatiescherm? Twijfelt u over de aanschaf van een touch monitor of een projector i.c.m. een beamer? Wanneer u als bedrijf kijkt naar een nieuw digitaal presentatiesysteem, dan kunt u in het beginsel een keuze maken uit twee opties; een digibord of een touch monitor. Op deze pagina gaan we in op de mogelijkheden van een touch monitor.

Wat is een touch monitor | De mogelijkheden van Windows 10

Een touch monitor is een groot tv scherm die met de vinger bediend kan worden. Vaak wordt een touch monitor geleverd met een OPS PC. Een OPS PC is een ingebouwde computer met Windows 10. Het gebruik van Windows 10 zorgt op een eenvoudige manier voor de interactiviteit, onder andere d.m.v. de ingebouwde whiteboardfunctie en de webbrowser Microsoft Edge. Onze experts leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn van de Windows Ink werkruimte. Hieronder staat een afbeelding die in één oogopslag laat zien wat het verschil is tussen een digibord en een touchscreen/touch monitor.

touch monitor

Op Beamers & Touchscreens.nl vindt u verschillende merken en formaten touch monitoren. De merken verschillen o.b.v. garantievoorwaarden, touchpunten, speakers en voornamelijk de ingebouwde software. Bij de touchpunten is het belangrijk dat er de mogelijkheid is om met meer dan 2 vingers tegelijkertijd het beeld te kunnen bedienen. Dit betekent dat u met meerdere gebruikers tegelijkertijd aan het scherm kunt werken. Of dit nu 10 touchpunten, 20 touchpunten, 32 touchpunten of 40 touchpunten zijn, maakt in de praktijk niet uit.

Ingebouwde speakers en gebruikers software

In alle touch monitoren zitten standaard ingebouwde speakers. Dit kunt u vergelijken met uw tv thuis. Het geluid van uw tv thuis kan hard, maar is niet altijd een mooi, vol geluid. De ingebouwde 80 Watt speakers van CTOUCH zorgen wél voor een mooi geluid. wilt u kiezen voor een ander merk? Completeer uw scherm dan met een externe soundbar voor mooi, vol geluid.

De ingebouwde software in de touch monitoren kan wel degelijk verschillen. SMART Board maakt zich bijvoorbeeld hard voor dit soort gebruikerssoftware. Uiteindelijk zorgt de software voor de toepassing. Bent u een beginnende gebruiker en wilt u direct aan de slag? Dan raden we u de interactieve functies van Windows 10 aan. Wilt u graag meer mogelijkheden? Dan zijn hiervoor voldoende mogelijkheden (van bijvoorbeeld SMART of i3 TOUCH).

De ingebouwde Android module in uw touch monitor

Nagenoeg iedere touch monitor beschikt over een ingebouwde Android module. Dit betekent dat u zonder tussenkomst van een computer (ingebouwde OPS of een aangesloten laptop/computer) het scherm kunt gebruiken. Deze Android modules beschikken veelal over een whiteboardfunctie, een webbrowser en de mogelijkheid om draadloos het beeld van een device te streamen naar de touch monitor.

Klik hier voor een overzicht van onze touch monitoren

Er is geen eenduidig antwoord te geven op wat nu de beste oplossing is voor elke situatie. Elke situatie is namelijk uniek door de verschillende ruimtes en door het beoogd gebruik. Wij helpen u graag verder met de juiste oplossing voor uw ruimte. U kunt contact met ons opnemen via 010 – 800 9885.

MEER INFORMATIE?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon!

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

EEN GREEP UIT ONS ASSORTIMENT: