Help mij kiezen

Narrowcasting voor scholen

De ULTRA Narrowcasting App maakt het mogelijk om de roosterwijzigingen uit uw roosterprogramma direct op de informatieschermen in de gangen van de school te weergeven. De ULTRA App heeft koppelingen met veel externe partijen, zoals: Zermelo en Units.


Ontdenk onze narrowcasting systemen

De ULTRA Narrowcasting App is een narrowcasting app die koppelingen heeft met veelvoorkomende roosterprogramma’s op het voortgezet onderwijs, zoals Zermelo. Op de informatieschermen kunnen de leerlingen in de gangen de roosterwijzigingen real-time inzien. Daarnaast kan er veel meer informatie worden getoond, denk aan absentie van de docenten, belangrijke mededelingen en live nieuw- en weerberichten.

Narrowcasting voor scholen

1. Narrowcasting voor scholen en wat zijn de mogelijkheden?

De ULTRA Narrowcasting app wordt geleverd met alle ULTRA Mira informatieschermen, maar werkt ook op de huidige displays in school. Hiervoor is een Ultra Narrowcasting player beschikbaar. De ULTRA App heeft koppelingen met veel externe partijen, zoals onder andere: Zermelo en Units. Met narrowcasting voor scholen kan je o.a.:

  • Real-time roosterwijzigingen (koppeling met Zermelo)
  • Aankondigingen of belangrijke mededelingen
  • Absentie docenten
  • Veiligheidsmededelingen
  • Educatieve content
  • Nieuws- en weerberichten

Om de ULTRA Narrowcasting app te kunnen gebruiken heb je geen technische kennis of ontwerp skills nodig. Er zijn meer dan 500 templates beschikbaar die het zeer gemakkelijk maken een mooie speellijst op te zetten. Templates op maat laten ontwerpen is ook mogelijk. Roosterwijzigingen kunnen worden afgewisseld met nieuws-templates, social media koppelingen, weer- en file informatie. De informatie op de schermen wordt nooit saai met actuele informatie.

2. Jouw roosterwijziging van Zermelo via het ULTRA Professional Display

Roosterwijzigingen kunnen worden afgewisseld met nieuws-templates, social media koppelingen, weer- en file informatie. De informatie op de schermen wordt nooit saai met actuele informatie. Bovendien werkt jouw ULTRA Professional Display volledig automatisch. Stel per dag in wanneer het scherm moet opstarten en afsluiten. Bij het opstarten wordt de ULTRA Narrowcasting app automatisch geactiveerd en aan het einde van de dag schakelt deze automatisch uit om het energieverbruik te minimaliseren.

Beeldschermen worden op school juist overdag veel gebruikt. Lichtinval van buiten kan dan zorgen voor vervelende reflecties, waardoor de informatie op het scherm minder duidelijk of zelfs onleesbaar wordt. Het ULTRA Professional Display beschikt over een ultra mat beeldoppervlak, waardoor reflecties verleden tijd zijn. Uiteraard beschikken de schermen van ULTRA over een Ultra HD resolutie en een hoge helderheid tot wel 500 nits. Perfect voor gebruik in ruimtes met veel daglicht.

3. ULTRA Narrowcasting App via de ingebouwde Wifi ontvanger

Het ULTRA Professional Display wordt geleverd met een ingebouwde WiFi ontvanger. Zo ben je niet meer afhankelijk van een netwerkkabel en extra flexibel in waar het scherm geplaatst moet worden.De ULTRA Narrowcasting App maakt het mogelijk om de roosterwijzigingen uit jouw roosterprogramma direct op de informatieschermen in de gangen van de school te weergeven. Bij de aankoop van de software neemt onze partner Roosterspecialisten het maken van deze koppeling voor je uit handen.

Soms kunnen scholen wel wat extra hulp gebruiken bij roostersoftware als Zermelo. Hoe kun je wijzigingen nu het beste weergeven en hoe stel je dit in? Roosterspecialisten neemt scholen bij de hand bij deze of andere vraagstukken.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Heb je advies nodig? Of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 010 – 800 9885.

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

Een greep uit het assortiment