Help mij kiezen

ClickShare C-5

Barco-Clickshare-C-5

1.1 Microsoft whiteboard

Het Microsoft Whiteboard is een digitaal whiteboard. In dit programma maak je net als op een normaal whiteboard aantekeningen, maar dan digitaal. Dit digitale whiteboard is vervolgens gemakkelijk te delen met anderen.

Om gebruik te maken van het Microsoft Whiteboard heb je een Microsoft-account nodig. Wanneer je nog geen account hebt, kun je er gemakkelijk en gratis één aanmaken. Vanaf dit account worden de aantekeningen verstuurd/opgeslagen.

Wanneer je het Microsoft Whiteboard opent, vind je links bovenaan het whiteboard de werkbalk. Hieronder zijn de verschillende functies van de werkbalk aangegeven.

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

*Is het Microsoft whiteboard niet zichtbaar? Het Microsoft Whiteboard is ook als App te downloaden is in de Apple store, Google Play store en Microsoft Store (voor tablet, laptop en smartphone). Je kunt het Microsoft whiteboard vastzetten aan de taakbalk.

1.2 Schrijffuncties

Klik op de pen en er verschijnen verschillende pennetjes bovenin het whiteboard. Deze kan je naar wens (kleur & dikte) instellen; klik 2 x op het pennetje om te wijzigen. Ook vind je hier een stift om te arceren, een gum en een lasso-tool om stukken te kopiëren, verwijderen of weg te slepen .Logitech-Tap-Rooms-Solution-TeamsWanneer de pennetjes te zien zijn, kan je schrijven in het digitale whiteboard. Wil je de schrijffunctie verlaten om bijvoorbeeld te zoomen of te selecteren? Druk dan op het kruisje rechts in de toolbalk.

1.3 Een afbeelding toevoegen

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

 

 

Het is mogelijk om afbeeldingen aan het digitale whiteboard toe te voegen. Klik op ‘Afbeeldingen’ links in de toolbalk van het whiteboard of op de rechtermuisknop in het whiteboard en vervolgens op ‘Afbeelding toevoegen’. Hier kan je zoeken naar een afbeelding die op de PC of in de cloud is opgeslagen.

Klik vervolgens op de afbeelding om deze bijvoorbeeld te kopiëren of te schalen.

 

 

 

1.4 Een notitie toevoegen

 

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

 

 

Wanneer er een notitie aan het whiteboard wordt toegevoegd, wordt het mogelijk om hierin te schrijven. Deze notities kunnen uitsluitend getypt worden.

Notities zijn van kleur te veranderen, zodat er een onderscheid gemaakt kan worden tussen bijvoorbeeld verschillende onderwerpen/personen. Daarnaast kun je notities, net als afbeeldingen, liken, schalen en verplaatsen.

 

 

 

 

1.5  Overige functies

 

Onder het plusje vind je de overige functies. Hier kan je onder andere:Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

  • Tekst toevoegen
  • Vormen toevoegen
  • Reacties toevoegen
  • Documenten toevoegen
  • Sjablonen toevoegen

Met het sjabloon kan je je whiteboard inrichten voor o.a. een brainstormsessie, een SWOT analyse of voor projectplanning.

1.6  De instellingen

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

 

Rechtsboven vind je de instellingen van het Microsoft Whiteboard (blauw gearceerd).

Hier kan je o.a. het whiteboard opslaan, handgeschreven vormen automatisch verbeteren of de achtergrond opmaken. Klik op de rood gearceerde button, hiermee kan je een koppeling versturen om dit whiteboard direct te delen. Het is nu mogelijk om samen in één whiteboard te werken, vanaf verschillende apparaten, overal ter wereld

 

 

 

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

Activeer voor het gebruiksgemak het ‘handgeschreven vormen automatisch verbeteren’. Teken snel een object als een vierkant, driehoek of cirkel, de functie zorgt automatisch voor een strak object.

Onder exporteren kan je je aantekeningen opslaan als .PNG of .SVG bestand.

Onder de instellingen heb je verder de mogelijkheid om de achtergrond op te maken. Hier kan je kiezen voor een andere kleur of een andere rasterachtergrond. Zo heb je de keuze uit o.a. stip, vierkant, grafiek, ruit, brede regel en smalle regel.

4. Draadloos delen

Met de ingebouwde PC is het mogelijk om draadloos het beeld van je device naar het grote scherm te streamen. Wanneer je een verbinding wilt maken, moet je op het touchscreen op de onderstaande (blauw gearceerde) knop klikken.

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

Om een draadloze verbinding mogelijk te maken moet het device waarmee een verbinding gemaakt zal worden beschikken over een Wi-Fi ontvanger. Deze moet tevens zijn ingeschakeld en een verbinding maken met hetzelfde netwerk als het touchscreen.

4.1 Verbinden met Windows

Wil je het beeld van je Windows 10 laptop/computer streamen naar het grote scherm? Klik dan rechts onderin de taakbalk op het actiecentrum (blauw gearceerd), er vouwt een menu zoals hieronder uit.

Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

Klik vervolgens op apparaten aansluiten*. Kies vervolgens voor ‘Newcandle draadloos’ om verbinding te maken. Het beeld van je computer of laptop verschijnt nu op het grote scherm.Logitech-Tap-Rooms-Solution-Teams

Wanneer je ook nog de bediening van de verbonden computer via het touchscreen wilt overnemen, druk je vervolgens op ‘invoer via muis, toetsenbord, aanraking en pen vanaf dit apparaat toestaan.

*Is deze knop niet zichtbaar druk dan op ‘uitvouwen’.