Help mij kiezen

Beamer advies

Op Beamers & Touchscreens.nl bieden wij projectoren aan van onder andere Epson, Hitachi, i3 en Casio. Elk merk heeft punten waarin het meer uitblinkt dan het andere merk. Deze pagina laat u zien waar u op kunt letten bij uw keuze uit deze verschillende projectoren.

Long Throw of Ultra Short Throw

De meeste beamers uit ons aanbod betreffen Ultra Short Throw modellen. Ultra Short Throw beamers hangen in tegenstelling tot long throw beamers niet aan het plafond, maar aan de muur, bijvoorbeeld boven een digibord. Het voordeel van Ultra Short Throw projectie is dat de projector zo dicht op het projectiebord hangt, dat er nauwelijks tot geen schaduwen ontstaan. Wanneer iemand voor het projectiebord een presentatie geeft, kijkt deze bovendien niet in het licht van de projector. Ultra Short Throw projectoren komen om die reden heel veel voor binnen het onderwijs, maar dit model van de beamer wordt ook veel toegepast in het zakelijke segment.

Ons advies voor Short Throw projectoren gaat uit naar de projectoren van Epson en i3Projector.

Interactieve projectoren

Tussen ons aanbod beamers zijn ook interactieve modellen te vinden. Een interactieve projector is een projector die niet alleen projecteert, maar ook een touchherkenning heeft. Interactieve projectoren kunnen daarom zelfs zonder digibord, interactief gebruikt worden.

Bij Beamers & Touchscreens.nl bieden wij bij de interactieve projectoren van Epson de Focus projectieborden aan. Deze combinatie betreft een zeer voordelige en toch betrouwbare oplossing voor een interactief systeem.

Helderheid

De helderheid van een projector wordt uitgedrukt in ANSI lumen. Des te helderder/feller de projectie is des te hoger de ANSI lumen. Het is in een klaslokaal of vergaderruimte van groot belang dat de gekozen beamer een duidelijke en felle projectie geeft. Ook bij daglicht, de projectoren worden namelijk zowel op school als in vergaderzalen doorgaans overdag gebruikt. Bij Beamers &Touchscreens.nl stellen wij dat een projector minimaal 3.000 ANSI lumen nodig heeft voor een goed zichtbare projectie overdag.

Sommige merken hanteren verschillende uitvoeringen voor de helderheid van hun beamers. Zo biedt Epson bijvoorbeeld een EB-675W en een EB-685W. Deze modellen zijn in alle opzichten identiek, op de ANSI lumen na. Zo levert de EB-685W 3.500 ANSI lumen en de EB-675W maar 3.100 ANSI lumen.

Resolutie van de beamer

Het aanbod ultra short throw beamers bestaat uit projectoren met de resoluties XGA (1024×768), WXGA (1280×800) en Full HD (1920×1080). Des te groter de resolutie des te gedetailleerder het beeld kan zijn.

In de meeste gevallen is een WXGA resolutie genoeg voor alle vergaderruimtes en klaslokalen. Wanneer een Full HD resolutie vereist is adviseren wij de Full HD beamer van het merk i3, de i3Projector L3302FHD.

Laser, Led of Lamp

Beamers zijn hoofdzakelijk in te delen in 2 groepen, lamp beamers en laser en/of LED beamers. Het verschil tussen deze beamers is dat het ene model projecteert middels een ‘normale’ lamp en het andere model met een LED of Laser module.

Het voordeel van een LED of Laser beamer is dat de lichtbron niet stuk gaat en er geen kosten meer gemaakt hoeven te worden aan vervangingslampen. LED en Laser projectoren zijn over het algemeen een stukje duurder, maar de besparing op lampen kan er nog wel eens voor zorgen dat de totale kosten over een langere periode lager uitvallen.

Voor het aanbod van LED en Laser beamers kunt u terecht bij de merken Casio en i3 PROJECTOR.

MEER INFORMATIE?

Advies nodig? Op zoek naar meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon!

Contact opnemen

Iedere werkdag tussen 08.30 en 17.30 uur.

Contact opnemen

EEN GREEP UIT HET BEAMER ASSORTIMENT: